Book

μακιγιαζ


ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την
οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος

Σοφία για τα Παιδιά 
/ Sophia Foundation for Children

μακιγιαζ


ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ILONA GARAMVOLGYI

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Ο λαμπερός κόσμος του μακιγιάζ πάντοτε ασκούσε μια γοητεία επάνω μου, και μέχρι και σήμερα δεν με έχει απογοητεύσει. Το μακιγιάζ με συνέπαιρνε από την εφηβική μου ηλικία. Όταν πρωτοπήρα στα χέρια μου ένα περιοδικό μόδας, το Vogue, η μοίρα μου σφραγίστηκε. Ήταν η στιγμή που εισήλθα σε ένα διαφορετικό κόσμο, η στιγμή που ήρθα σε επαφή με την ατμόσφαιρα του Παρισιού, του Μιλάνου, της Νέας Υόρκης και άλλων μητροπόλεων της μόδας. 

Κάθε νέο παιδί ονειρεύεται τι θα πετύχει στη ζωή του. Έτσι κι εγώ. Αμέσως σκέφτηκα πως θα ήθελα να μπορώ να μακιγιάρω τα όμορφα μοντέλα που έβλεπα στο περιοδικό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, πριν από κάθε σχολικό πάρτι, οι φίλες μου έρχονταν στο σπίτι μας για να τις μακιγιάρω. Και καθώς δημιουργούσα, έχοντας τις φίλες μου ως μοντέλα, ο κόσμος γύρω μου σταματούσε. Γνώριζα, ότι κάποια στιγμή αυτό θα ήταν το επάγγελμα που θα ακολουθούσα. Αργότερα, γεννήθηκαν τα τρία αγαπημένα μου παιδιά και, παρόλο που το πάθος μου να γίνω μακιγιέζ δεν έπαψε να σιγοκαίει μέσα μου, τα παιδιά μου είχαν προτεραιότητα. Όταν όμως μεγάλωσαν λίγο, άρχισα να αισθάνομαι ότι κάτι έλειπε από τη ζωή μου. Δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για να εντοπίσω τι μου έλειπε. Έψαξα να μάθω ποιος ήταν ο καλύτερος στον τομέα του μακιγιάζ που θα μπορούσε να γίνει ο δάσκαλός μου. 

Όταν τον βρήκα, ξεκίνησε μια συναρπαστική περίοδος στη ζωή μου. Είχα, επιτέλους, τη δυνατότητα να μάθω αυτό που πάντα ήθελα. Αργότερα, όταν πια πίστευα ότι ήρθε η στιγμή να μάθω τι λένε για τη δουλειά μου οι καλύτεροι επαγγελματίες του χώρου, δήλωσα συμμετοχή στον κρατικό διαγωνισμό μακιγιάζ. Ως αποτέλεσμα, ήταν να κερδίσω το πρώτο βραβείο. Χάρις στη νίκη μου αυτή, εξασφάλισα αυτομάτως τη συμμετοχή μου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, από τον οποίο επέστρεψα επίσης με το πρώτο βραβείο. Ένοιωθα ότι ζούσα ένα παραμύθι. Έκτοτε, γνωρίζω ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν ο άνθρωπος έχει το θάρρος και τη θέληση να προσπαθήσει για να πετύχει τους στόχους του. Αν πιστεύουμε στα όνειρά μας, δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο. 

Το γεγονός ότι μια γυναίκα εργάζεται και έχει οικογένεια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αφιερώνει χρόνο για να φροντίζει και να περιποιείται τον εαυτό της. Ένα καλό μακιγιάζ θα την ομορφύνει, καλύπτοντας τις ατέλειες, διορθώνοντας τα προβληματικά σημεία και αναδεικνύοντας τα όμορφα. Βέβαια, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, λόγω υπερβολών που οδηγούν σε αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Το έντονο μακιγιάζ μπορεί να είναι ωραίο αν το πρόσωπο και ο χαρακτήρας της γυναίκας συνάδουν με αυτό, ωστόσο, αυτό απαιτεί ειδικές γνώσεις. Από το σχήμα της κεφαλής και το περίγραμμα του προσώπου, μέχρι το σχήμα των φρυδιών και του στόματος, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στο κατάλληλο μακιγιάζ για κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Δεν υπάρχει ένα και μόνο μακιγιάζ που να είναι η τέλεια επιλογή για όλα τα πρόσωπα, όπως δεν υπάρχουν δύο πρόσωπα τα ίδια. Και μάλιστα, ούτε απόλυτα συμμετρικό πρόσωπο υπάρχει. Όλα αυτά πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη.

Ευελπιστώ ότι αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει για σας ένα χρήσιμο οδηγό στον κόσμο του μακιγιάζ. Στόχος μου είναι οι γυναίκες να είναι πιο ενήμερες. Εύχομαι να καταφέρω να ενθαρρύνω και όσες μέχρι σήμερα πίστευαν ότι δεν υπάρχει κανένα μακιγιάζ που να τους ταιριάζει. Προσδοκώ ότι, χάρις σε αυτό το βιβλίο, θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αφού όλα έτσι ξεκινάνε! Αγαπητές γυναίκες, να τολμάμε να είμαστε όμορφες, γιατί πολλές φορές μας εμποδίζει μόνο ο εαυτός μας και η έλλειψη πίστης προς αυτόν.